Nu är valparna en vecka gamla

Nu är E-kullen en vecka gamla

Alla nio valparna och mamma Celleste mår bra. 

En liten nyfödd valp inspekteras innan det är dags att vägas

Jag har inte vågat gå ut med så mycket information innan jag sett att alla verkligen mår bra. Känns alltid lite osäkert med en sån stor kull. Flera av mina vänner har under det senaste året förlorat delar av och även hela kullar. Det har gjort mig extra ”nervös och orolig”.

Alla valpar vägs när de är nyfödda

Men nu ser jag att valparna växer och ökar stadigt i vikt. Alla är relativt jämna i storlek och ökar ungefär lika mycket per dygn, utom två som ökar lite mer än dom andra. Celleste är en otroligt duktig mamma som ser till att valparna roterar med att dia olika spenar. När hon kommer till valplådan lägger hon sig en liten bit ifrån valparna så dom ska träna sig på att ta sig fram till ”mjölkbaren”. Hon matar, tvättar och pysslar om sina små.

Mamma Celleste är noga med att ta hand om alla sina valpar
Det blev som sagt nio valpar, sju hanar och två tikar. 

Tikarna föddes som nummer sex (märkt med vitt) och nummer nio (märkt med lila). Båda tikarna kommer att bli aprikos och jag tycker redan dom fått väldigt bra pigment med svarta trampdynor och klor. Även nosen börjar redan mörkna.

Bland de sju hanarna är det två, eventuellt tre, som kommer bli röda, resten blir aprikos.

Det här är ju E-kullen, alltså ska alla valpar döpas enligt ett tema på bokstaven E. Hjälp, vad finns det för teman på E med bra namna? Astronauter, Blommor, Cocktails och Diamanter var inte så svårt… men på E. Det vi funderar på är Eau-de-parfum, Efterrätter, Estradörer och Eddan och det lutar åt de två första förslagen och då mest åt efterrätter. Vi får smaka och känna efter.

Nöjda små valpar
Intresserad av att köp valp

Det är många som hört av sig och visat intresse för valparna, vissa långt innan valparna var födda. Flera har hört av sig innan jag ens hade parat Celleste. 

Jag kommer nu, i första hand, att gå igenom de som hitintills hört av sig och stämma av med dom. Så, för tillfället tar jag inte emot fler intresseanmälningar innan jag är klar med de jag redan fått. 

Eftersom det endast blev två tikar så kan jag säga att dom två mer eller mindre redan är tingade.

2 thoughts on “Nu är valparna en vecka gamla”

 1. Hej
  Jag heter Dorith Ahlinder och din svärdotter LO har tippsat mig om att du har valpar.
  jag har haft 2 pudeltikar som jag nyligen har fått ta bort 12,5 och 14,5år, som har varit en stor sorg och förlust. Dom var två kära familjemedlemmar som hängde med på de mesta.
  Har tränat både rallylydnad ,agility med bägge två men aldrig tävlat.
  Jag har tidigare haft tre Amerikanskcockerspaniel som jag tidigare ställt ut lite.
  Jag är intresserad av en tik
  Mvh Dorith 0706760179

Comments are closed.