Om Tomas

Om Tomas

Jag har alltid var en ”pudelpojke”.
Allt började med Puffen, en grå dvärghane som min pappas farbror och faster hade under mina riktigt unga år och som jag fick ett särskilt band med. Puffen träffade jag när vi hälsade på hos min farfar och farmor på sommaren och andra ledigheter.

Därmed så var valet av ras bestämt. Efter ett antal år av tjat om en ”egen hund” så åkte vi en fredag till en uppfödare för att se på svarta mellanpudelvalpar. Där kom hon ”Tessy”, i stamtavlan Rikomps Comtesse, direkt fram till mig som satt på golvet och sa ”Dig vill jag ha som husse!” medan de övriga fyra i kullen höll sig lite mer avvaktande.  I arton år fanns hon i vår familj och vid min sida. En glad, underbar hund som var med på i stort sett allt, utom att bada då hon hellre väntade på stranden. 

Sen kom det en lång period utan egen hund, tills Annette kom in i mitt liv och med sig hade hon först tervueren Mio och så småningom vår Ella. Med Ella, en ny svart mellanpudel var cirkeln sluten. När Ellas första kull kom så var det bestämt att vi skulle behålla en tik. Nu blev bara en tik, MaeC och hon sa också ”Du är min husse! ”😊 
Så blev det att matte fick behålla en av killarna istället, vår underbara kille Krille. 

Jag har ställt ut MaeC på hundutställningar och tävlat i rallylydnad. Bästa resultat hittills är segern i Rallylydnadens nybörjarklassen i 2017 års Pudel-SM. Numera ligger även ansvaret att tävla med Krille på mig.

Rallylydnad har blivit min hundsport vilket resulterat i att jag utbildat mig till skrivare. Vem vet vart det bär av i framtiden…