Mål & Visioner

Vårt mål är att föda upp sunda, friska och snygga hundar.

Vad betyder Fera-Mitis?

Fera-Mitis är latin och betyder ungefär “Vilda och Milda”, just så som jag vill ha våra hundar. Full fart och med på allt och samtidigt snälla och milda.

Den duktige latinaren ser att orden inte är grammatiskt korrekt böjda, men jag tyckte det lät bättre att säga Fera-Mitis.

Trevliga hundar

Det viktigaste för oss är hundarnas mentalitet. Vi vill föda upp hundar som fungerar som familjemedlemmar och bästa kompisen. Hundar som gillar att träna, tävla och ställas ut. Hur vacker eller duktig en hund än är så vinner den inga priser om den inte tycker att det är roligt.

Alla våra hundar har alltid varit en del av vår familj och delat både vardag, fest, sorg och glädje med oss.

Friska hundar

Att föda upp friska och sunda hundar är en självklarhet för oss.

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Svenska Pudelklubben och Svenska Terrierklubben. Vi följer alla deras regler och rekommendationer för hälsa hos våra pudlar och english toy terriers. Det innebär bl.a. att vi röntgar höfter, kollar patella och ögonlyser och gör nödvändiga DNA-tester innan avel.

Vi vill att samtliga av våra valpköpare gör samma hälsokontroller på sina hundar när de uppnått rätt ålder och det oavsett vad hunden används till eller om den bara är en kompis i soffan. Anledningen till att vi vill det är bland annat för att det är en utvärdering av vår avel samt en grund för rasernas statistik.

Vackra hundar

Vårt mål är att att föda upp vackra hundar som följer rasstandarden och driver vår avel i enlighet RAS, Rasspecifik avelsstrategi för både pudel och english toy terrier.

Vi tycker själva att det är väldigt roligt att ställa ut och tävla med våra hundar och tycker det är extra roligt om våra valpköpare gör oss sällskap som publik eller med sin egen hund.

Läs mer om våra raser under rubriken VÅRA RASER

Vi finns i Visinge, Täby, strax norr om Stockholm.

Välkommen att höra av dig!

Våra kontaktuppgifter hittar du HÄR

Krille – RLDN Fera-Mitis Christer Fuglesang