Allt är inte alltid vad det ser ut att vara

En gråmulen decemberdag kring lunchtid svänger jag in på en parkering mellan en bensinmack och en hamburgerrestaurang. Sambon går in och köper hamburgare, pommes fritts och dricka till oss båda som vi äter i bilen.

Efter en stund svänger det in en svart skåpbil eller van kanske man ska säga. Ut hoppar en glad kvinna som vinkar till oss. Jag fullkomligt slänger ifrån mig det jag har kvar att pommesen och hoppar ut. Jag är uppspelt som en barnunge på julaftons morgon.

Vi hälsar glatt på varandra (med Corona-avstånd) som om vi kände varandra mycket väl. Det är första gången vi ses.

Vi går båda till bakdörrarna på hennes svarta van och hon öppnar. Bakom mig står sambon beredd att fota och filma allt. Kvinnan öppnar bakdörren på bilen och där sitter några hundar av olika raser i olika burar.

Hon öppnar en bur, som det inte finns någon hund i, och tar ut en kasse som hon ger mig och förklarar vad som ligger i kassen. Jag tittar och lyssnar och ger sedan kassen vidare till sambon. Han står fortfarande bakom mig och fotar och filmar.

Sen öppnar kvinnan en av de övre burarna och plockar ut en liten korthårig valp med upprättstående öron. Hon, för det är en tik, är svart med rödbruna tantecken. Hennes ögon är vackert mandelformade och mycket mörka. 

Jag tar emot valpen i min öppna jacka, för det blåser så snålkallt. Den lilla valpen vill inte alls vara hos mig. Hon stretar emot, slingrar sig och vill tillbaka till kvinnan. Jag smeker och pratar lugnande med den lilla valpen och stoppar sedan in henne i en bur i min bil. I buren ligger en tjock, varm och gosig filt. Sambon ställer valpens kasse på golvet nedanför buren och sedan går vi tillbaka till kvinnan vid den svarta skåpbilen.

Jag plockar fram min telefon och Swishar pengar till kvinnan och visar henne att pengarna gått iväg. Vi pratar en kort stund innan vi sätter oss i vår bil och rullar hemåt…

Köpte vi en smuggelhund?

För en utomstående, till exempel någon som satt på hamburgerrestaurangen och åt lunch, såg det med största sannolikhet ut som om vi köpte en smuggelhund. Eller i alla fall av en oseriös uppfödare som säljer hundvalpar från bakluckan på en skåpbil.  Ja, det måste ha sett väldigt skumt ut…

Lång tids planering

Nej, sanningen är den att bakom detta överlämnande ligger otroligt lång och noggrann planering.

Redan i mars 2020 “beställde” jag en valp från England, en English Toy Terrier (ETT), från en av världens främsta uppfödare.

Det har varit många kontakter sedan i mars och ännu mer efter att valparna föddes den 26 juni. När allt äntligen blev klart och köpet genomfördes bröt den andra vågen av Corona ut. Dessutom blev både sambon och jag sjuka (han positiv på Corona-test, men jag negativ). Därmed kunde jag själv inte åka till England för att hämta min valp. 

Hur skulle jag få hem valpen jag köpt?

Jag fick då kontakt med den här kvinnan som skulle till England för att lämna en hund samt hämta upp två andra hundar och ja, hon hade plats för min lilla ETT. Resan fick flyttas fram tre veckor på grund av Corona, men så en decemberdag åkte hon iväg. Med sig hade hon alla papper från mig som hon behövde, inklusive ett speciellt intyg från Jordbruksverket där jag intygar att hon får transportera min hund från England till Sverige.

Pengarna jag Swishade avsåg transporten. Valpen var betald sedan länge till uppfödaren i England.

Jordbruks 
verket 
1 
Undertecknad / I, the undersigned 
Æne/er$$ 
ägare eller fysisk person som av ägaren skriftlig 
mersiellt syfte (1) försäkrar att följande sällskap 
äganderätten till dem, och att de kommer att åtf 
ägarens räkning utföra förflyttningen utan komm 
l, the owner or the natural person Who has auth 
beha!f of the owner (1 ) declare that the following 
ownership and Will accompany the owner or th 
non- commercial movement on behalf of the ow 
2 
3 
Transponderns I tat—ge— (1) alfanumerisk 
Transponder / tattoo (1) alpanumeric co 
Under förflyttningen utan kommersiellt syfte ska 
During the non-commercial movement, the abov 
DJURÄGAREFÖRSÄKRAN SÄLLSKAPSDJUR 
— förflyttning av hundar, katter och illrar utan 
kommersiellt syfte till och inom EU I 
DECLARA TION — non-commercial movement 
of dogs, cats and ferrets into and within the EU 
Passport Silva framsidan.jpg 
@ Q Sök 
European Union 
United Kingdom 
Including the Channel Islands 
& Isle of Man 
PET 
PASSPORT

Äntligen kan vi säga  VÄLKOMMEN

Välkommen till kennel Fera-Mitis säger vi till vår efterlängtade Silva, Witchstone Dare To Dream (född 26 juni 2020) efter mycket vackra, trevliga och välmeriterade föräldrar.

Jag är så glad och tacksam att jag fått förtroendet att köpa denna lilla skatt av kennel Witchstone, Nick Gourley och Andy Leonard

Nya raser är mina häxor

Det är tydligen något med häxor när jag skaffar en ny ras. Jag hade tidigare Belgisk Vallhund Tervueren och när den sista fick somna in bestämde jag mig för att byta ras och skaffa pudel.

Det blev Ella som i stamtavlan heter Gibsy Witch Amazing Blossom.

Nu kompletterade jag med en ny ras och det blev Silva som i stamtavlan heter Witchstone Dare To Dream.

Nu börjar en ny fas

Från idag börjar en ny fas för kennel Fera-Mitis och vi får numera säga

kennel Fera-Mitis

mellanpudel & english toy terrier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *