Alla har fått svar

Nu har alla som skickat in en intresseanmälan fått ett svar. Om du inte hittar ditt svar – titta i din skräppost.

Totalt fick vi in 103 ifyllda formulär. Ett var vårt eget testsvar, några hade skickat dubbelt och kvar blev 98 unika intresseanmälningar. Wow, vilken efterfrågan!

2012 när vi hade vår första kull mellanpudlar, fyra stycken födda den 9 augusti, hade vi inte en enda valpköpare. Det slutade med att vi behöll två av valparna. En tiken, vår MaeC och en hane, vår Krille. En hane såldes i mellandagarna och den sista på nyårsdagen 2013. Valparna var nästan fem månader när de flyttade. De året var det många uppfödare som satt kvar länge med osålda valpar och det oavsett ras.

Nästa kull kom 2014 och då hade vi sju intresserade på kö och det blev bara två valpar. Sedan dess har intresset för våra valpar bara ökat och ökat.

Vi har läst alla intresseanmälningar framlänges, baklänges och läst igen. Alla har varit så bra och det har varit så svårt att välja vilka vi ville gå vidare med. Jag skulle vilja träffa alla 98 eller i alla fall intervjua per telefon, men det är en praktisk omöjlighet. Vi har ju åtta valpar, fem vuxna hundar, en katt och våra egna arbeten att sköta också. Till slut kom vi fram till ca 20 personer som vi vill intervjua lite närmare och i slutändan ska vi välja ut endast åtta av dom.

Som ni alla förstår kommer 90 personer som skickat in intresseanmälan att bli utan valp ur Diamantkullen. Det känns så tråkigt för oss att säga nej och ännu tråkigare för er som gått och längtat och hoppats. 

Jag förstår precis hur ni känner er, för jag är just nu själv i samma situation. Jag och en väninna “beställde” var sin valp (av annan ras än pudel) från England i mars i samband med att vi besökte Crufts. Dessa valpar blir nu leveransklara i slutet av oktober. Men tyvärr blev det ingen valp till mig, bara till min väninna. Uppfödarna bestämde sig för att själva behålla två valpar. Självklart känner jag mig fruktansvärt besviken. Jag har ju följt dessa valpar på filmer och bilder. Nu får jag vänta tills det blir en ny kull hos dessa uppfödare eller leta en annan uppfödare. Hur som, så åker jag och min väninna tillsammans till England i början av november och hämtar hem hennes lilla valp. Jag ser verkligen fram emot att träffa dessa uppfödare igen och framför allt alla deras hundar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *