VALPAR

Diamanterna är födda den 1 september 2020

Celleste & Nicke

Den 2 juli och 4 juli parades Nicke och Celleste. Nu väntar vi med spänning för att se om Celleste är dräktig vilket vi tidigast kan ana runt den 23 juli.

Ingen kö på valpar innan de är födda!

Vi har ingen kö innan valparna är födda. Anledningen till det är att det kan hända så mycket innan dess, både med hundarna och med oss människor.

Självklart svarar jag på alla frågor och funderingar om oss, våra hundar och om Celleste och Nicke.

Jag lägger löpande ut information om vad som händer på Facbook, Instagram och här på hemsidan.

Så här skrev Nickes fodervärd efter parningen:

Ännu en fin parning för Nicke, Finnick Honey Rose 💞. Jag som fodervärd var ju helt ny i detta med hundparningar innan Nicke flyttade hem till oss. Jag har hunnit lära mig mycket av denna hane. Parningen behöver få utrymme och de två hundarna få hitta sin energi i mötet. De behöver känna tillit från oss människor att de löser detta. Vill de inte så är det inte meningen. Vill de så kommunicerar de det med varandra. Olika hundar behöver olika lång tid och de behöver lista ut tekniken tillsammans. De har olika höjd, är olika erfarna och behöver få prova sig fram. Jag trodde ärligt talat att den här delen av fodervärdsskapet skulle vara lite motbjudande 🙈. Men jag känner vördnad. Vördnad för naturen, cyklerna och det tysta samarbetet mellan två djur som får följa sina instinkter tillsammans.

Celleste som valp