Nicke

Nicke

Finick Honey Rose

Född 2015-04-06

Uppfödare: Import från Prag, Tjeckien
Ägare: Ruth Säveholm, kennel Happy Life

Klicka på den här texten eller stamtavlan så kommer du direkt till SKK Avelsdata

Om Nicke

Enligt Ruth S:
“NICKE” Finick Honey Rose. Aprikos Mellan, import från Tjeckien. En mycket elegant hane med god resning och vackert steg, snäll och gosig. Utställd med Exelent, Höfledsröngad (B), Optigentestad A, Patella 0/0, ED 0 Till avel för lämpliga tikar. Ca 37 cm hög
Nicke är utställd med Exelent och ett förstapris i öppen klass.
Han har alla veterinärundersökningar godkända. Undersöknings datum Veterinär / Klinik Resultat:
2016-09-06 Åkerstedt Cecilia Öga UA
2016-05-04 Optigen PRA-prcd, DNA-testad fri A
2016-04-18 Orust Veterinärpraktik ED ua (0)
2016-04-18 Orust Veterinärpraktik HD grad B
2016-04-18 Åkerstedt Cecilia patella, ua

Veterinärdata för Nicke

Om Nicke skrivet av hans fodervärd:

Vi som har Happy Lifes avelshanne Nicke är inte intresserade av utställningar, certifikat och placeringar vilket kanske många valpköpare är. Jag vill därför dela min typ av information så att ni ändå har en chans att få en bild av honom. För även om Nicke kanske skulle gilla det, kommer vi inte tävla eller ställa ut. Även människor behöver ju få följa sin unika natur 🤗 Kanke kommer vi att pröva Nicke i viltspår då både husse och Nicke tycker det är roligt.

Nicke har en mild, mjuk energi utan att vara undergiven. Han har tvärt om, stor integritet och en stabil grund. Han har en sprallig energi när det är nåt kul på gång (promenad räcker för att ge honom lyckorus) men är svår att busa igång. Det är som att han inte begriper sig på hets. När andra hundar möter honom med för hög energinivå markerar han att det inte är så han vill ha det. Han markerar mjukt till att börja med. Lyssnar den andra hunden inte säger han ifrån tydligare. 

Jag har studerat honom mycket i hundrastgården i Slottskogen Gbg. Vissa hundar vill springa av sig tillsammans och rusar runt, runt. Det är Nicke helt ointresserad av. Han går för sig själv då, nosar, för dofter är det mest intressanta. Samtidigt märker han vad som händer. För plötsligt kan han springa med för att mota ut en valp ur ”springtumultet”. Det är som att han säger: Nä du behöver lugna ner dig lite. Likaså kan han uppmärksamma att det står en spänd hund just innanför grinden. Den hunden har ”frusit fast” och matten står och lockar för att få sin hund att våga. Då går Nicke dit och liksom motar igång den hunden. Nicke går med sidan mot den och liksom får den i rörelse. Jag har sett detta några gånger och har därför kunnat säga till ägaren, som blir lite stressad över att hens nervösa hund blir uppvaktad, att jag tror min pudel vet vad han gör. Kan vi ge dem en stund? Den stela hunden brukar få komma igång. Våga sig genom rastgården till sin ägare och även vidare. Nicke ser knasig ut, går liksom halvt jämnsides. 

Främmande människor är han lite avvaktande mot först (förutom vissa som han verkar ha känt hela sitt liv ??). De som kommer för intensivt och plötsligt böjer sig fram kan han ge ett vaktskall till. Han har lite vakt i sig. Ingen skulle kunna smyga in obemärkt hemma. Men när han har fått känna av gäster vill han gärna få vara nära. För framförallt är han väldigt gosig. Ligga nära och sitta i knät är det bästa som finns. Han är inkännande och vi kan se att han söker sig till den som behöver det mest. Den i familjen som är upprörd eller ledsen. Jag har varit stressjuk och jag kan lova att den här healinghunden har läkt mig som inget annat kunnat.