Diamanternas blivande ägare

Nu är vi klara!

Äntligen är vi klara i vår process att välja vilka som skulle erbjudas att köpa en Diamant. Det har varit en lång och svår process förenat med ångest och vånda. Vi valde ju ut tjugo stycken att gå vidare med och alla var så bra. Vilket är naturligt eftersom vi valde ut de tjugo bästa av nästan hundra intresseanmälningar. Vi har haft besökare här nästan varje dag sedan valparna var strax under fem veckor och jag har tillbringat många timmar i telefonen.

Till slut landade vi i åtta stycken och att meddela dem att de skulle få köpa en valp var så roligt. Men, det svåra var att meddela de som inte kunde erbjudas att köpa en valp. Det gjorde ont i hela mig att behöva meddela “tyvärr, du blir utan valp denna gång”. Många har hört av sig och frågat vad som var fel, varför valde vi bort just dom. Det finns är inget fel på de som blev utan, men vi valde åtta andra.

Min kloka dotter

När jag var ledsen för alla bra som jag fått meddela att dom blev utan valp ringde jag och pratade med min kloka dotter. Hon sa då:

– Men mamma, fokusera på att du gjort åtta personer glada och att åtta valpar kommer till underbara hem. Du kan inte fokusera på alla som blivit ledsna för du har inte valpar till alla som vill ha.

Nu börjar nästa process

Nu kommer vi till nästa dilemma, vem ska ha vilken valp. Några få är redan klara och har så varit redan från början liksom. Men de allra flesta vet jag inte riktigt… eller jo, det vet jag nog om jag inte tänker så mycket utan lyssnar till mitt hjärta och min mage.

Fera-Mitis Le Grand Mazarin – han är klar vem han ska till

Fera-Mitis Kazanjian Red – nästan helt klar

Fera-Mitis Phoenix Argyle – också nästan helt klar

Så var det resten då… om man bortser från Fera-Mitis Milleium Star, lilla Mini-Mille, är alla tjejerna så jämna både i utseende och beteende.

Preliminär tidsplan

Under den närmaste veckan är det ett antal besök inbokade av de blivande ägarna. En förmiddag är inbokad för fotografering av varje valp uppställd, nybadad och klippt.

På måndag den 26 oktober är det dags för veterinärbesiktning, chipmärkning och vaccinering.

På onsdag den 28 oktober är det mentalbeskrivning valp på agendan. Vill du läsa mer om vad det är så finns det information på SBKs hemsida:

https://www.brukshundklubben.se/mentalitet/mentalbeskrivning-valp-mv/

Under perioden torsdag 29 oktober till söndag 1 november är det dags för de blivande ägarna att hämta hem sina små Diamanter.