Öppnat ögonen

I lördags kom min dotter Jenny på besök och tittade på valparna. Första besöket av någon sedan valparna föddes. Celleste var så stolt och sprang mellan Jenny i hallen och sovrummet där valparna är. Fram och tillbaka sprang hon ända tills Jenny gick in i sovrummet. När Jenny steg in i valplådan fick hon en mängd pussar av Celleste som sedan lämnade valplådan och la sig på golvet utan för. Ungefär som hon sa “Varsågod, du får gärna pussa på mina valpar”.

Vi upptäckte då att Kazanjian Red (tik märkt rosa) hade börjat öppna sina ögon. Det är så fantastiskt när de öppnar ögonen för något liksom händer med deras personligheter.

Jenny på besök i valplådan 2020-09-12

På söndagen började fler öppna sina ögon. Det börjar som en liten liten glipa inne vid ögonvrån och sedan spricker det upp mer och mer. Första glimten av ögat ser det lite gråblått ut för att snabbt övergå till små pepparkorn.

Idag blev det vägning, helt nytt i valplådan och enskild fotogarfering

Celleste tyckte det började bli lite trångt att ligga i bädden när alla valparna skulle få plats att dia. Så, det blev en stor madrass till valparna och en fäll där Celleste kan dra sig undan när hon vill vara ifred. Celleste njöt i fulla drag av att kunna sträcka ut sig i sin fulla längd och ha alla valparna liggande nästan som en solfjäder runt hennes spenar.

Även valparna ville ha lite större och kunna ligga med lite större mellanrum. Nu börjar de bli så stora att de klarar att hålla värmen själva och ibland syns det att dom tycker det är varm att ligga i en enda stor hög. Då kravlar dom iväg åt olika håll och ser verkligen ut att njuta av den nya större ytan

Alla har öppnat ögonen!

Nu har alla öppnat ögonen mer eller mindre. Flera av dom har även börjat resa sig upp på sina vingliga små ben. Nu börjar man kunna ana små olika personligheter hos var och en. Minsta lilla killen, Millenium Star (hane märkt ljusblå) är den som öppnat ögonen mest. Golden Jubilee (tik märkt gul) och Kazanjian Red (tik märkt rosa) är de som mest försöker ta sig upp på benen, tätt följ av Le Grand Mazarin (hane märkt grå).

Alltså, nu börjar tiden när jag inte får något gjort här hemma. Jag bara sitter vid valplådan, studerar och njuter av deras utveckling….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *