Hur Celleste fick sina namn

Den 5 augusti, på dygn 33 sedan parningen, gjorde vi ultraljud på Celleste. Som alltid är Celleste lugn och cool vart jag än tar henne. Här väntar hon på att veterinären ska komma… vilket påminner mig om varför Celleste heter just Celleste.

Har jag berättat varför Celleste har de namn hon har?

I stamtavlan heter hon Dreams In Red Amore A Prima Vista.
Dreams In Red är hennes kennelnamn och det är Mona Plånborg i Karlsborg som är hennes uppfödare. En dag för tre år sedan la Mona ut bilder på en nyfödd kull aprikosröda mellisar, fem hanar och tre tikar. Jag hade då planer på att importera en grå tik från Ryssland. När Celleste och hennes syskon kände jag i hela mitt hjärta – Den hunden ska jag ha! Lilla Gul, för hon var märkt med gult band.
Amore A Prima Vista är italienska och betyder Kär vid första ögonkastet och det var precis vad det var för mig. Mona lät mig bestämma namnet på henne och alla i kullen heter på temat Amore i hela kullen.

Men vad skulle hon kallas till vardags?

När Lilla Gul var åtta veckor åkte vi tidigt en morgon och hämtade henne hos Mona i Karlsborg. Vi kom med vår husbil och våra tre svarta pudlar Ella, Krille och MaeC och skulle vidare upp till Lappland på semester. Lilla Gul fann sig snabbt till rätta i husbilen, sa “hej” till sina nya hundkompisar och somnade i mitt knä

Men vad skulle vi kalla henne? Jag testade och smakade på massa namnförslag… Vista? Nej, det kändes inte rätt. Prima? Ja, kanske men jag kände ju redan en annan hund som kallades Prima. Vi stannade för att köpa lunch vid en “korvmoj” i någon liten by längs med väg E45. Tomas gick in och handlade, de svarta väntade i husbilen och Lilla Gul och jag väntade utanför på en bänk. Då plötsligt kom jag på vad hon skulle kallas, denna lilla självklara valp som bara är. Ja, det enda man kunde säga om Lilla Gul var – hon bara är!

Hon är” översatt till franska blir “Elle est” och namnet blev så självklart – CELLESTE

Och nu väntar denna lilla underbara hunden som bara är, valpar. Min förhoppning är att kombinationen med Nicke ska ge lika underbara och härliga valpar som Celleste själv är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *