Lady – en höjdhoppare

På vår senaste semestertripp till Singö med husvagnen lärde sig Lady att hoppa höjdhopp. 

Ingen av våra hundar har någonsin hoppat över ett kompostgaller oavsett om de kunnat eller inte. Hundarna, oavsett storlek, har liksom accepterat att kompostgaller hoppar man inte över. Kompostgaller har betytt ”STOPP”!

Lady, som just nu är i sin värsta slyngelålder beteendemässigt, trots att hon blir två år i november, blir fullkomligt överladdad när det kommer andra hundar. Hon hoppar, skäller, viftar på svansen och är helt okontaktbar. Hela livet är just nu som ett enda stort Gröna Lund.

Vid ett tillfälle kom en dvärgschnauzer med matte. Lady rusar från husvagnen mot kompostgallret och … studs så stod hon på andra sidan. Lady var lika förvånad själv som vi andra blev. Allt gick bra och båda hundarna tyckte det var jättekul att träffas. Jag var nästan lika snabbt över och lyfte upp henne och tillbaka på rätt sida. Vi hoppades att det var en tillfällighet att hon kom över.

Några timmar senare går en annan hund förbi och vips var Lady över på andra sidan. Det var inte en tillfällighet, hon hade lärt sig att hoppa över! Även denna gång gick allt bra och hundarna tyckte om varandra. Nästa gång kanske det inte är en snäll hund, så resten av tiden fick Lady vara kopplad.

Hemma har vi en del av trädgården inhägnad med kompostgaller. Det har fungerat utmärkt i åtta år och det har varit många hundar här. Igår sprang ekorren i kanten på väg till fågelbadet för att dricka. Det gör han flera gånger om dagen och ingen av hundarna brukar bry sig. Men igår, då fick lilla loppan Lady för sig att jaga efter och vips var hon över på andra sidan kompostgallret med mig galopperande efter.

 Så här kan vi inte ha det! Och det måste fixas snabbt! På vissa ställen blev det dubbla kompostgaller på höjden och på andra ställen rådjursnät stöttat med diverse stolpar. Kompostgaller och buntband, en hundägares bästa vän.

Lady såg något besviken ut… Hon hade ju satsat på en karriär som höjdhoppare och här kommer matte och begränsar hennes träning! 

Men, vi har nu fått ett annat problem. Vår gamla katt Minsk (15 år) orkar inte hoppa över det nya höga staketet och ser ut som hon känner sig lite fångad i trädgården. Jag funderar på att göra typ en kattlucka i ett fönster med ramp utanför så hon kan komma och gå som hon vill. Nu för tiden går hon bara ut typ en kvart och luftar pälsen, sen är det bråttom hem till lådan och tv-soffan.