Det blev en helt ny hemsida

Jag har under en tid jobbat med att bygga en ny hemsida parallellet med den gamla. Den nya hemsidan skulle bli lättare att uppdatera och underhålla. Det finns enkla verktyg att uppdatera och komplettera samt skriva bloggtexter från mobilen eller sufplattan.

Igår kväll kom det stora ögonblicket när jag skulle släcka ner den gamla siten och den nya skulle gå i drift. Allt var noga förberett… trodde jag. Nu förstår jag varför en webbmaster behöver gå minst två år på yrkeshögskola för att lära sig bygga hemsidor och sedan sjösätta dem på en befintlig adress utan att allt krascha. 😒

Både den gamla och den nya hemsidan låste sig totalt och det gick inte att komma åt någon av sidorna på något sätt. Vad jag än gjorde fick jag svaret “Sidan går inte att nå”. All text och alla bilder hade jag kvar i original så att säga, men inte all layout, färger, typsnitt m.m. Till slut fick jag rådet att radera båda sidorna och börja om från början.

Det stora felet – den mänskliga faktorn

Och där gjorde jag det stora felet. Jag skulle bara radera två hemsidor men råkade radera hela mitt konto och då rök alla mailkonton som var kopplade till fera-mitis.se

*suck* och *dubbel-suck*

Jag fattade inte att det var hela kontot jag raderade när det stod “Vill du radera hela siten?” Siten, det trodde jag var hemsidorna, inte hela kontot. Allt, precis allt som kommit till mina båda adresser info@fera-mitis.se och annette@fera-mitis.se sedan 16 augusti 2012 är för evigt raderat. Jag har pratat med supporten och tyvärr, de kan inget göra eftersom jag har en billigare variant av webbhotell och där ingår inte backup på mailservern, bara på webbsidorna och tillhörande dokument och filer.

*suck – suck – suck* och lite *snyft*

Allt har nog en mening

Nu blev det ju rensat på alla gamla mail och det med besked. Och det belv en helt ny hemsida för fera-mitis.se som är ännu bättre och lättare att underhålla, uppdatera och dela nyheter på.

Många som skickat mail om intresse för valp…

Det är otroligt många som skickat mail och visat sitt intresse för den planerade valpkullen. Alla är borta. Om du skickat mail till mig under de senaste två till tre dygnen men inte fått svar, ja då beror det på att ditt mail raderats innan jag hann svara.
Snälla, sicka ett nytt mail så ska du få svar!

Kika gärna runt på den nya hemsidan

Surfa gärna runt på den nya hemsidan. Hittar du några fel – säg till så jag kan rätta dem.

En del gamla blogginlägg som fanns på den galma sidan kommer jag att publicera på nytt. Har du någar önskemål om något ämne eller fråga du vill veta mer om – hör av dig!